Web Hosting

Gazduire web in Romania pe server-e GNU/Linux custom. Gazduieste-ti domeniul pe noua serie de procesoare AMD EPYC Rome si SSD-uri de la Intel.

MAI MULTE

Web Design

Pentru ca suntem specializati in rularea lor, va putem realiza website-urile si alte aplicatii web: CMS, CRM, WIKI, BLOG, GALERII, FORUMURI, MAGAZINE ONLINE, etc

Managementul Calitatii

Consultanta de specialitate pentru certificari ISO9001, ISO14001 si ISO18001

Despre confidentialitate si incredere?

Da, este necesar si un articol intitulat "Despre confidentialitate si incredere?". In primul rand pentru ca desi cu totii vorbim despre ele, putini isi fac cu adevarat griji in ce priveste aceste doua concepte. Incepand de la usurinta cu care ne postam toti informatiile personale pe Facebook, trimitem mailurile sensibile prin Yahoo, accesam internet-ul printr-un ISP, sau ne facem backup-uri la toate datele de pe telefoanele mobile in cloud-urile Microsoft, Apple sau Google si pana la gazda pe care o alegem pentru domeniul, website-ul si serviciul nostru de email.

In ceea ce priveste retelele sociale si serviciile online publice "gratuite" (a se remarca ghilimelele care sugereaza costul platit prin consumarea advertising-ului si furnizarea de informatii), doar fiecare dintre noi poate decide daca, ce si cum ofera informatii. Firmele mari sunt de incredere, dar parca totusi nu prea; altfel de ce are avea nevoie de ele daca nu sa le foloseasca si sa le monetizeze? Alegerile pe care le luati aici sa fie clar ca va vor afecta intreaga viata; doar pentru ca vrei sa iti postezi poze cu pisica la care 50% dintre prieteni sunt alergici, ca trimiti un email dubios catre un cunoscut sau pur si simplu folosesti un smartphone, un Windows 8 sau un Mac.

Citește mai departe...

Website-ul meu in php nu ruleaza unele scripturi, iar codul generat pare diferit. Vad si niste .js-uri, de ce?

Spre deosebire de majoritatea firmelor de gazduire am decis sa activam global doua module de Apache considerate putin periculoase intr-un mediu de hosting datorita eterogenitatii website-urilor: mod_security si mod_pagespeed. Primul ofera securitate suplimentara si impiedica unele atacuri des intalnite, blocheaza "botii rai", etc. Este un mic firewall la nivel de aplicatie. Al doilea automatizeaza optimizarile necesare pentru o incarcare mai rapida a website-urilor: compresie GZIP (este cuplat cu mod_deflate), minimizeaza CSS-urile si JavaScript-urile, le si combina in mai putine fisiere iar cele scurte le insereaza inline, incearca sa le incarce ultimele pentru a nu bloca inutil randarea paginii, prelungeste caching-ul (activat de mod_expire), rescrie unele URL-uri, etc.

Citește mai departe...

Ce este acela un CMS, de ce implementati asa ceva si la ce imi foloseste? Cum imi gestionez platforma?

CMS inseamna Content Management System, adica pe scurt este o intreaga platforma de publicare online, a informatiilor care doriti sa apara pe internet generand dinamic website-ul. Este asemanator portalurilor si blog-urilor, dar mult mai complex si scalabil, creat de obicei in php si avand in spate o baza de date MySQL; integreaza o sumedenie de facilitati gen editare intuitiva WYSIWYG direct din browser, media manager, management drepturi user si group, sistem de template-uri, sistem multi-lingvistic, continutul este independent de template, organizare pe sectiuni si categorii, management complet publicare item, cautare avansata, sistem intuitiv si oricand modificabil de meniuri, etc. De departe insa, dincolo de acestea, cea mai importanta calitate a unui CMS, pe langa un grad mare de control si automatizare, este ca oricine indreptatit sa acceseze administrarea lui (cu un utilizator si o parola) poate modifica foarte simplu si fara cunostinte IT direct din browser aproape orice in el.

Citește mai departe...

Daca folositi software Open Source, contribuiti cumva in ecosistem?

Da, mai punem umarul la cate ceva si pentru comunitate. Facem publice (GPL) bucati de cod, raportam bug-uri, discutam pe forumuri si in chat-uri, mai si donam (bani, munca, banda, putere de calcul), facem traduceri in limba romana (noi am localizat integral Joomla si suntem maintainer-i pe joomlacode.org, Simple Invoices, TikiWiki si participam in OwnCloud, XBMC, TinyMCE si altele). Mai suntem avocatii libertatii si drepturilor voastre lol. Serios, in Oradea incercam sa lamurim intotdeauna ceilalti admini ca mai bine folosesc software deshis in general si Linux sau Unix in special decat orice altceva. Quanta da evident si exemplu personal prin folosirea si implementarea solutiilor atat pentru noi cat si pentru clienti. Vor mai fi si altele, o sa va tinem la curent cu activitatea noastra.

Citește mai departe...

Ce aplicatii web gratuite ofera Quanta si cum le pot instala?

Va punem la dispozitie direct din panoul de control un numar impresionant de aplicatii web printre care Joomla, Wordpress, Drupal, MediaWiki, phpBB, Zen Cart, phpMyAdmin, Horde, Bugzilla, OwnCloud si multe altele (categorisite: Blog, Calendar, eCommerce, Comunity, CMS, Database, Development, Email, Guestbook, Help Desk, Horde, Photos Project Management, Survey, Tracker, Wiki, Others) pe care le puteti instala usor prin intermediul unor scripturi speciale. In panoul de control (Virtualmin) faceti click pe "Install Scripts" si alegeti din oferta aplicatia web dorita. O selectati (eventual alegeti si versiunea din dropdown) si apoi continuati cu "Show Install Options" care face exact ce spune: va intreaba unde doriti sa instalati software-ul, cum se numeste baza de date, posibil sa ceara un utilizator etc. Dar setarile implicite sunt perfecte si puteti continua. Scriptul va da jos de pe web aplicatia, o va seta in consecinta, iar apoi te va informa printr-un scurt sumar de rezultat, in principiu care este link-ul, utilizatorul si parola. Si gata. Pentru dezinstalare click pe tab-ul "Installed Scripts", selectati aplicatia si continuati.

Citește mai departe...

Am tot auzit de blacklist-uri, si mi se refuza accesul/email-ul datorita lor...

Listele negre (asa numitele blacklist) si cele albe (whitelist) ii ajuta pe profesionistii IT de la inceputurile industriei. Conceptul este simplu: daca esti acolo (pe baza de IP, utilizator, email etc) fie ti se interzice accesul undeva, pentru blacklist, fie ti se va accepta intotdeauna accesul in al doilea caz. In particular ca utilizator va puteti cel mai des lovi de listele internationale care exista pentru a combate SPAM-ul, email-urile nesolicitate, care pe baza IP-ului vostru comunica server-elor ca acel IP este listat, iar server-ul de email refuza categoric conexiunea. Tendinta utilizatorilor este sa sustina "dar nu am facut nimic!", insa cu siguranta ceva s-a intamplat chiar daca nu stiti: fie IP-ul propriu sau intreaga retea, fie cel al server-ului de email prin care trimiteti a fost listat pentru SPAM masiv. Deci nu vorbim aici de 3 email-uri, ci de o cantitate semnificativa trimisa catre alte conturi, catre alte server-e de email.

Citește mai departe...

Am gasit gazduire mai ieftina ca la voi, cum este posibil asa ceva?

Simplu spus - nu stim :) Dar este posibil pentru ca exista giganti ai web hosting-ului cu care sincer nu ne putem compara; sau daca sunteti interesat de pretul cel mai mic fara sa va intereseze deloc ceea ce cumparati. Analizati oferta temeinic si cereti lamuriri complete asupra detaliilor, pentru ca un pret dubios ascunde intotdeauna ceva. Unii se lauda cu uptime, afirmatie care nu are nici un sens pentru ca nu este verificabila personal pana nu incercati, altii cu facilitati si servicii suplimentare, de obicei cu un melanj de marketing intre cele doua. Repetam: suntem corecti si nu oferim 1GB de spatiu la 2 Euro, afirmand ca puteti seta in acest quota la gramada cu website-ul inca 1000 de conturi de e-mail... Dar cea mai ridicola afirmatie aici sunt pachetele oachese unde peste tot scrie NELIMITAT! Cautati pe internet cat costa un SSD sau un procesor Xeon si o sa va vina apoi si voua greu sa credeti asa ceva.

Citește mai departe...

De ce va construiti singuri unele echipamente, de ce nu sunt brand-uri? Au componente speciale?

In primul rand pentru ca putem si ne place. Dar avem si clasica poveste pret/performanta: un brand costa enorm in comparatie cu un surogat, iar uneori diferenta de performanta nu justifica investitia in zona entry/mid-level. Acest lucru poate fi verificat prin benchmark-uri disponibile pe internet si evaluarea costului pe punct de performanta. Din propria noastra experienta va putem confirma ca de obicei platesti in plus doar brand-ul si "privilegiul" de a folosi componente de neinlocuit cu ce gasim uzual in comert. In al doilea rand avem chestiunea stabilitatii: aceleasi componente specializate se comporta la fel, ca toleranta hardware la erori si corectare a acestora, suplimentar insa oricine stie ca stabilitatea este data in primul rand de calitatea software-ului si deci o aplicatie plina de bug-uri va da crash pe orice sistem.

Citește mai departe...

Aveti server-ele voastre sau inchiriati servicii de la altcineva? Care este diferenta si cu ce ma ajuta ca si client?

Exista o confuzie semanata aproape intentionat in randul clientilor de catre firmele de web hosting legata de dotari. Majoritatea zdrobitoare nici nu au vazut sau administrat complet vreodata un server: au un birou cu o domnisoara care raspunde la telefoane si cu un domn recomandat ca "omul tehnic". Acest gen de afacere, fara a fi neaparat o problema, este cladit de fapt pe o alta companie, cu cat mai mare cu atat mai bine, si cade in zona de reselling a serviciilor acesteia. Nu se pot numi cu adevarat provider-i de gazduiri web intrucat practica o economie ancestrala, intermedierea, revanzand ceva de-a gata cu valoare adaugata. Aceasta inseamna pentru orice client al lor: timpi uriasi de raspuns, preturi proaste in raport cu serviciile, lipsa de control, ineficienta, de obicei si incompetenta pentru orice depaseste minima cunoastere a panoului de administrare oferit de catre uriasul din spate.

Citește mai departe...

Ce software folositi si ce tipuri de licente? Se reflecta in pret? Ce directie sustineti?

Pentru server-e (ruleaza Linux/GNU clasa enterprise, sistem de operare sub licenta GPL) folosim doar software Open Source, in intreg stack-ul. Asta inseamna ca pornind de la sistemul de operare, diferitele server-e, utilitare si ultima bucatica de cod totul cam este GPL sau asemanator (Apache License, MIT, BSD sau chiar Creative). Avem evident si multe abonamente diferite, pentru anumite servicii, suport, feature-uri etc care costa. In rest, pentru utilitare in derularea activitatii uzuale sau realizarea website-urilor, folosim de asemenea numai software Open Source (din nou pe sisteme de operare Linux, cu sursa deshisa), cum ar fi Joomla!, Simple Invoices, Sugar CRM, phpBB, The GIMP, BlueGriffon, Libre Office, Mozilla Firefox, Thunderbird, Pidgin etc, care vor ramane intotdeauna software-uri libere si in concluzie nu platiti indirect pentru achizitionarea aplicatiilor/SO/etc comerciale de catre noi, doar pentru a ne putea desfasura activitatea.

Citește mai departe...

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul si obtinem certificarea ISO. Pentru ca suntem tot timpul la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca vii la noi de la o alta firma de gazduire iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime peste 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web hosting-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea serviciilor 24/24.
Nuuuu....

Nu apasa butonul rosu!

Quanta SRL Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.