Blog Quanta - Web Hosting & Design

A fost lansat Joomla! 3.5, acum localizat in romana. Un download care merita.

Considerata ani de zile o versiune mesianica si vesnic in afara atingerii muritorilor (adica permanent amanata), in istoria Joomla! versiunea 3.5 este un release cat se poate de important; dar care te lasa ambivalent si care va fi din acest motiv un pic dezamagitor pentru cei care asteptau un LTS. Macar din cauza ca acest concept de LTS/STS nu mai exista in ciclul de release-uri Joomla! versiunile x.5 devenind banale versiuni intermediare, cele majore fiind considerate 3.x, 4.x samd conform acestei noi scheme de versionare asa numita "semantica"; care pe noi ne lasa foarte rece, pentru ca la fel ca pe toata lumea ne intereseaza sa stim exact "cand", nu "cat de ciudat stii sa numeri". Asa ca toate aceste nebunii cu versiunile sunt atat: hai sa o facem ca sa o facem. Deci dupa ce am asteptat cu totii din 2012 (de la Joomla! 3.0, da?) pana acum o versiune majora, ne pomenim cu un release care numai major nu este. Atat ca este cumva smile

Si de aici ambivalenta: nu poti totusi, chiar daca ai schimbat pe parcurs sistemul de versionare, sa dezamagesti lumea si sa vii cu un release de duzina in care ai rezolvat 24 de bug-uri... Si asta s-a incercat atunci cu 3.5: hai sa il facem unul major, masand feature-urile: suport pentru PHP 7, notificari pe email despre upgrade-uri, download-ul informatiilor despre sistem/mediul de hosting, drag and drop pentru a urca imaginile, module in articole, un manager de categorii mai util prin statistici, randomizarea articolelor in blog si lista etc. Foarte multe noutati asadar. Suportul pentru PHP 7 fiind insa clar cireasa de pe tortul CMS-urilor, Joomla! fiind de acum printre putinele CMS-uri care recomanda folosirea lui. Asta inseamna ca vei putea rula un website mai complicat, mai la zi, la o viteza mult mai mare insa consumand mai putina memorie. Oh, multumim!

Dar citim asta si ca sa aflam ceva despre localizarea in limba romana fara de care... well, cum spune ardeleanul, that'll be in english. Noi nu i-am mai crezut pe liderii proiectului cand iarasi au dat de bune noi termene pentru 3.5, pentru ca au fost prea multe de-a lungul timpului. Asa ca am asteptat pur si simplu sa apara odata aceasta versiune, finala, si apoi sa trecem la traducerea ei. Care a fost una destul de serioasa cu peste 700 de string-uri modificate, basca ceva corecturi care le tot aveam in plan. Insa am fost gata cu ea intr-un timp decent; si testata pe un un prim update al unui website al nostru. Va invitam deci sa o download-ati de pe www.joomlacode.org sau www.quanta-group.ro si sa o folositi cu ultima versiune Joomla!. Cu PHP 7!

SAL SOL

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul si obtinem certificarea ISO. Pentru ca suntem tot timpul la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca vii la noi de la o alta firma de gazduire iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web hosting-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea serviciilor 24/24.
Nuuuu....

Nu apasa butonul rosu!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.