Aici mai scriem cate ceva din cand in cand...

Primele release-uri Joomla 4 si prima localizare

Joomla 4 este disponibil acum dupa 9 ani de zile de la ultima versiune majora; totodata a fost lansat si 3.10 ultima din aceasta serie care va mai avea doar suport de securitate pana in 2023. Aflati mai multe aici Joomla 4.0 and Joomla 3.10 are here! Update-ul de la 3.9 la 3.10 este unul de duzina, insa in cazul noii versiuni 4 - este mai bine sa incepeti pe curat sau sa programati foarte bine upgrade-ul.

Citește mai departe...

3.9.25 și "Utlizatori". Da, de 3 ani scrie "Utlizatori".

In primul rand multumim dlui. Marcel E. care a notificat problema: cam de mult timp si cam prea verde in ochi nu ne-a sarit o greseala, cand noi am mentinut traducerea "verificata" 100%. Un nou release a rezolvat problema ciobirii perfectiunii ei dar evident avem si string-uri noi.

Daca tot suntem la capitolul multumiri, salutam si efortul utilizatorilor (see what I did here?) care au contribuit voluntar la imbunatatirea ei: soare0, webGóbé, gabitossu1984, xplosion, WEENZY, alexandrus1, stanionut12, xVaDiMx, andreistalker. Ne-am gandit ca username-urile de pe profilurile publice le putem pune de buna credinta si ca deci ne apara complet de un litigiu :)

Citește mai departe...

Noi versiuni de PHP - 7.3 & 7.4

Oferim de acum pe langa PHP 7.2 si mai recentele versiuni stabile 7.3 si 7.4. Pentru ca ce este drept 7.0 l-am scos de mult, iar 7.1 si-a facut treaba si ar trebui eliminat. Pentru majoritatea clientilor a caror situatie o cunoastem, au facut website-ul cu noi, sau au intretinere pentru website-uri si domenii, am facut noi trecerea direct la 7.4. Setul de versiuni disponibile il regasiti aici https://www.quanta-group.ro/web-hosting

Tuturor celorlalti le recomandam ca in panoul de control sa navigheze la Server Configuration > PHP Versions si sa comute din dropdown versiunea de PHP pe ultima disponibila (presupunand ca website-ul/aplicatiile sunt pregatite - mai rar, daca nu sunt, trebuie sa va ganditi serios la o refacere). Very simple, you win bigly, tremendous people, cum se zice. Dar PHP 7.1 tot trebuie sa plece asa ca saptamana urmatoare ne vom concentra pe discutii cu cei care inca il mai folosesc.

Am marit pachetele de hosting!

Pachetele de gazduire Quanta au fost marite si reconfigurate in consecinta, iar saptamana trecuta au fost deci actualizate si pentru toti clientii existenti. Speram sa le gasiti in continuare atractive, mai ales ca folosim acum inclusiv ultima serie de procesoare de la AMD, EPYC-urile Rome pe 7nm. Pe parcursul acestei luni speram sa migram de la 10Gb/s la 40Gb/s ca viteza a retelei in datacenter, ceea ce va pune mai bine in valoare SSD-urile (mai folosim HDD-uri clasice doar pentru backup-uri). Am inceput si sa migram catre ultimul CentOS Linux 8.x deci imbunatatim constant si infrastructura software.

Detaliile pachetelor le gasiti la link-ul clasic https://www.quanta-group.ro/web-hosting #staysafe #workathome #quantarulz

Update de securitate traducere Joomla! 3.9.13 v.1

Deci. Cam jumatate dintre maintainerii pachetelor lingvistice Joomla au facut o grseala care se soldeaza cu o problema medie de securitate. Si noi printre ei. Este asadar necesar sa actualizati cat de curand posibil pachetul pentru limba romana, fie asteptand sa va notifice CMS-ul in interfata, fie direct de la www.joomlacode.org sau www.quanta-group.ro. Dezvaluirile senzationale vor fi facute de catre echipa Joomla dupa ce acordam un timp decent utilizatorilor ca sa isi actualizeze pachetele.

Multumim pentru intelegere, si ne pare rau chiar daca este doar o congruenta bizara de cod.

Citește mai departe...

Actualizare traducere pentru versiunile Joomla! 3.9.3 & 3.9.4

Dupa o pauza prea lunga si prea nejustificata va oferim două release-uri, pentru ultima versiune Joomla! dar si pentru cea precedenta daca nu ati actualizat inca (ar trebui si de aceea aici postam doar ultima versiune), urcate traditional pe www.joomlacode.org si www.quanta-group.ro. Intre timp am avut contributii consistente din partea utilizatorilor de pe Crowdin, asa ca am revizuit cca 3000 de string-uri. Le multumim mult pe aceasta cale si daca doresc sa le mentionam numele aici ii rugam mult sa ne contacteze, pentru ca noi chiar vrem sa facem asta dar ne este frica de GDPR lol

PS: Pe aceasta cale multumim si TM-ului Crowdin care a produs de fapt cea mai mare parte dintre cele 3000. Aiurea.

Citește mai departe...

Vara aduce un update mare. Joomla. Tradus.

Sute de bugfix-uri si 3 probleme de securitate au fost rezolvate in 3.7.3. Iar traducerea pentru aceste release o puteti descarca de pe www.joomlacode.org sau www.quanta-group.ro. Va fi ultima pe vara asta - pentru ca o sa ne gasiti la mare, la soare, la racoritoare, pe la Vama samd. De cand avem aeroport (ma rog, si cu ceva curse) la Oradea si nu mai traversezi toata Europa cu trotineta... mergem cum sa nu mergem?!?!

Va dorim concediu placut si postari inspirate. Mai inspirate ca asta, in orice caz cool

Citește mai departe...

Joomla 3.7 in limba romana - primul release

Am actualizat pachetul cu traducerea Joomla CMS in limba romana pentru ultima versiune 3.7, il gasiti la www.joomlacode.org si www.quanta-group.ro. Este inca incomplet desi stam mai bine ca restul limbilor (94%) - peste 40 de fisiere noi avem doar in zona de administrare, sooo... that will take a little more time and work and beer...

Inca ceva - am parasit Transifex-ul (pe care il decretam inactiv pentru Joomla, va fi pastrat doar ca referinta) si acum lucram pe Crowdin.

Citește mai departe...

Traducere actualizata in romana Kodi v17.0 (Krypton)

Postam aici traducerea actualizata si completa in limba romana pentru Kodi, pentru ca nu a fost inclusa de catre upstream in versiunea finala 17 (Krypton). Aveti doua fisiere unul pentru core si unul pentru tema noua numita Estuary (way to go!). Pentru cei care folosesc "just enough OS"-ul LibreELEC path-ul pentru fisierul lingvistic de core este /storage/.kodi/addons/resource.language.ro_ro/resources/string.po. Multe multumiri echipei de traducatori de pe Transifex!

Vizionare placuta asadar, pentru ca mai trebuie sa ne si relaxam, nu?

Citește mai departe...

Oferim de acum PHP 7.1 pe toate server-ele noastre

La un an de zile dupa lansarea versiunii cu adevarat revolutionare PHP 7.0, Zend anunta primul update major anume 7.1 care continua ciclul imbunatatirilor mai ales in zona vitezei de executie si a memoriei consumate. Vine si cu o sumedenie de noi facilitati si functii pentru dezvoltatori, deprecarile de rigoare, dar si multe bug-uri rezolvate; ceea ce il face numai bun pentru lansarea in productie pe server-ele noastre. Veti avea de acum disponibile patru versiuni PHP (5.4, 5.5, 5.6, 7.1) pe care le puteti seta la nivel de director. De exemplu in /web1 este nevoie de 5.5.x, dar in /web2 se pot rula independent scripturile sub 7.1.x. Versiunea implicita insa ramane momentan 5.6, dar daca doriti sa o schimbati mergeti in panoul de control la Server Configuration > PHP Versions, introduceti numele directorului si alegeti pe ce versiune doriti sa ruleze website-ul sau aplicatia din dropdown-ul Version.

Citește mai departe...

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul si obtinem certificarea ISO. Pentru ca suntem tot timpul la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca vii la noi de la o alta firma de gazduire iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web hosting-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea serviciilor 24/24.
Nuuuu....

Nu apasa butonul rosu!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.